Osynliga Teatern

Performance + Radio/Art + Podcast 


Svenska Tal (O)
Home, Sweet Home (O)
30FPS (O)
Lonely Hearts Club
Porträttet
I was here
Nattövningar
Slutet
We all start as strangers
Det levda baklänges
Det meningsfulla livet
Hidden Echology
Radio, Ballet and the transparent shadow
Dear Stranger
Torget
Engram
I shall not be entirely forgotten
Vi berättar dokumentära historier, ibland på scen, ibland i det offentliga rummet, vi gör även podcasts, audiowalks och audioguider. Vi skapar ljudlandskap och rumsligt ljud. Vi håller workshops och kurser. Vi tror att berättelser kan förändra världen.
    Osynliga Teatern skapades av Tomas Rajnai och Jens Nielsen som ett avgångsprojekt på Stockholms Dramatiska Högskola i Stockholm. Sedan 2013 har de skapat en mängd olika projekt som på olika sätt utgår från autentiskt/dokumentärt material i olika miljöer, från audio walks, till VR och allomslutande föreställningar. Osynliga Teatern
T +46707172413
E we@osynligateatern.se
Den digitala boktjuven
Podcast / 2022
Osynliga Teatern Studio

Historien om boktjuven börjar på förlaget Norstedts i Stockholm men rör sig över hela världen och involverar flera av vår tids största författare. Genom att utge sig för att vara agent, redaktör och förläggare lyckats tjuven lägga händerna på ett stort antal outgivna bokmanus.

I dokumentären följer vi sökandet efter tjuvens identitet och vilket motiv som ligger bakom stölderna. Genom att prata med förläggare, utredare och hackers tecknas en bild över en gärningsman som ingen tycks förstå. Allt kokar ner till en fråga: varför stjäl man bokmanus?

Medverkande: Catherine Mörk, ansvarig utländska rättigheter på Norstedt, Frans Rosen, etisk hacker, Teet Siroktin, cybersäkerhetsexpert, Jan Olsson, polisens cyberbrottsexpert, Christine Edhäll, bokagent och Björn Hedensjö, psykolog och författare

Producenter: Jens Nielsen, Mohamed El Abed och Tomas Rajnai
Mix: Tomas Rajnai
Producerat av Karmomilla