Osynliga Teatern / OT Studio

Performance + Radio/Art + Podcast 


2023

Egyptenaffären︎

2022

Svenska Tal (O)︎
Den digitala boktjuven︎

2021

Home, Sweet Home (O)︎
30FPS (O)︎

2019

Lonely Hearts Club︎
Porträttet︎
I was here︎

2018

Nattövningar︎
Slutet︎

2016

We all start as strangers︎
Det levda baklänges︎
Det meningsfulla livet︎

2015

Hidden Echology︎
Radio, Ballet and the transparent shadow︎
Dear Stranger︎

2014

Torget︎
Engram︎
I shall not be entirely forgotten︎
Vi berättar dokumentära historier, ibland på scen, ibland i det offentliga rummet, vi gör även podcasts, audiowalks och audioguider. Vi skapar ljudlandskap och rumsligt ljud. Vi håller workshops och kurser. Vi tror att berättelser kan förändra världen.


Läs mer ︎


Den digitala boktjuven
Podcast / 2022
Osynliga Teatern Studio

Historien om boktjuven börjar på förlaget Norstedts i Stockholm men rör sig över hela världen och involverar flera av vår tids största författare. Genom att utge sig för att vara agent, redaktör och förläggare lyckats tjuven lägga händerna på ett stort antal outgivna bokmanus.

I dokumentären följer vi sökandet efter tjuvens identitet och vilket motiv som ligger bakom stölderna. Genom att prata med förläggare, utredare och hackers tecknas en bild över en gärningsman som ingen tycks förstå. Allt kokar ner till en fråga: varför stjäl man bokmanus?

Medverkande: Catherine Mörk, ansvarig utländska rättigheter på Norstedt, Frans Rosen, etisk hacker, Teet Siroktin, cybersäkerhetsexpert, Jan Olsson, polisens cyberbrottsexpert, Christine Edhäll, bokagent och Björn Hedensjö, psykolog och författare

Producenter: Jens Nielsen, Mohamed El Abed och Tomas Rajnai
Mix: Tomas Rajnai
Producerat av Karmomilla