Osynliga Teatern

Performance + Radio/Art + Podcast 


Svenska Tal (O)
Home, Sweet Home (O)
30FPS (O)
Lonely Hearts Club
Porträttet
I was here
Nattövningar
Slutet
We all start as strangers
Det levda baklänges
Det meningsfulla livet
Hidden Echology
Radio, Ballet and the transparent shadow
Dear Stranger
Torget
Engram
I shall not be entirely forgotten
Vi berättar dokumentära historier, ibland på scen, ibland i det offentliga rummet, vi gör även podcasts, audiowalks och audioguider. Vi skapar ljudlandskap och rumsligt ljud. Vi håller workshops och kurser. Vi tror att berättelser kan förändra världen.
    Osynliga Teatern skapades av Tomas Rajnai och Jens Nielsen som ett avgångsprojekt på Stockholms Dramatiska Högskola i Stockholm. Sedan 2013 har de skapat en mängd olika projekt som på olika sätt utgår från autentiskt/dokumentärt material i olika miljöer, från audio walks, till VR och allomslutande föreställningar. Osynliga Teatern
T +46707172413
E we@osynligateatern.se

            Tomas Rajnai och Jens Nielsen träffades när de gick på Dramatiska Institutet i Stockholm 2013 och bestämde sig för att skapa en plats där publiken fick uppleva dokumentära berättelser på plats och som deltagare.  De skapade projekt som alltid utgick ifrån autentiskt/dokumentärt material i olika miljöer, från audio walks, till VR och allomslutande föreställningar.

Efter 10 år var det nu dags att samla all kunskap och erfarenhet under samma tak. Som ett tillägg till Osynliga Teatern öpnades nu även OT studio, som ett sätt att kunna gå in i andras projekt eller ta emot förfrågningar och uppdrag.

OT Studio skapar lyssningsupplevelser och berättar karaktärsdrivna historier, ibland som enskilda avsnitt och ibland som serier.

Ibland används binauralt ljud och ibland ett platsspecifikt narrativ,  ibland skapas en rumslig installation om historien behöver berättas på det sättet.  Vi utforskar alltid ljudets förmåga att skapa intensiva, fängslande och minnesvärda upplevelser.

Vi samarbetar med ett stort nätverk av journalister, ljuddesigners, konstnärer och curatorer och har genom åren designat utställningsljud och allomslutande upplevelser för teatrar, museer, gallerier och utomhusplatser.

Vi utvecklar och producerar också framgångsrika poddar och hjälper andra att göra detsamma.

Vi skapar upplevelser för dina öron.