Osynliga Teatern / OT Studio

Performance + Radio/Art + Podcast 


2023

Egyptenaffären︎

2022

Svenska Tal (O)︎
Den digitala boktjuven︎

2021

Home, Sweet Home (O)︎
30FPS (O)︎

2019

Lonely Hearts Club︎
Porträttet︎
I was here︎

2018

Nattövningar︎
Slutet︎

2016

We all start as strangers︎
Det levda baklänges︎
Det meningsfulla livet︎

2015

Hidden Echology︎
Radio, Ballet and the transparent shadow︎
Dear Stranger︎

2014

Torget︎
Engram︎
I shall not be entirely forgotten︎
Vi berättar dokumentära historier, ibland på scen, ibland i det offentliga rummet, vi gör även podcasts, audiowalks och audioguider. Vi skapar ljudlandskap och rumsligt ljud. Vi håller workshops och kurser. Vi tror att berättelser kan förändra världen.


Läs mer ︎            Tomas Rajnai och Jens Nielsen träffades när de gick på Dramatiska Institutet i Stockholm 2013 och bestämde sig för att skapa en plats där publiken fick uppleva dokumentära berättelser på plats och som deltagare.  De skapade projekt som alltid utgick ifrån autentiskt/dokumentärt material i olika miljöer, från audio walks, till VR och allomslutande föreställningar.

Efter 10 år var det nu dags att samla all kunskap och erfarenhet under samma tak. Som ett tillägg till Osynliga Teatern öpnades nu även OT studio, som ett sätt att kunna gå in i andras projekt eller ta emot förfrågningar och uppdrag.

OT Studio skapar lyssningsupplevelser och berättar karaktärsdrivna historier, ibland som enskilda avsnitt och ibland som serier.

Ibland används binauralt ljud och ibland ett platsspecifikt narrativ,  ibland skapas en rumslig installation om historien behöver berättas på det sättet.  Vi utforskar alltid ljudets förmåga att skapa intensiva, fängslande och minnesvärda upplevelser.

Vi samarbetar med ett stort nätverk av journalister, ljuddesigners, konstnärer och curatorer och har genom åren designat utställningsljud och allomslutande upplevelser för teatrar, museer, gallerier och utomhusplatser.

Vi utvecklar och producerar också framgångsrika poddar och hjälper andra att göra detsamma.

Vi skapar upplevelser för dina öron.