OSYNLIGA TEATERN

Performance + Theatre + Radio/Art + PodcastSLUTET

I den dokumentära föreställningen Slutet får du följa med in i livets slutskede. Osynliga teatern bjuder in till en hemlig plats där du tillsammans med ett slutet sällskap kommer få ta del av ett närgånget porträtterat kollage av dokumentära röster om deras arbete med och relation till döden.

Sjuksköterskan som tar hand om sina patienter i snitt åtta dagar innan de somnar in. Driftteknikern som bränner 22 kroppar om dagen. Operasångaren som bara sjunger på begravningar. Pensionären som i hemlighet bedriver dödshjälp. Kvinnan som kommit på nyckeln till att
återuppväcka sin avlidna make. Det här är verkliga avsnitt om fascinationen över livets förgänglighet och en inbjudan att besöka platser som inte en vanlig levande människa vanligtvis har tillträde till.

Under kvällen leds du igenom situationer där möjlighet ges att hantera tystnaden, separationen
och behovet av tröst som uppstår i dessa rum. Du träffar andra människor under en kväll och det
som för er samman är tankarna kring vad som händer när vi dör.
Stockholm, Gothenburg / 2018
Osynliga Teatern

Credits
Koncept och regi: Tomas Rajnai & Jens Nielsen
Scenografi: Annika Tosti
Ljusdesign: Anton Andersson
Medverkande Stockholm: Camilla Eriksson, Emelie Wahlman, Klas Lagerlund & Britt Nilsson
Medverkande Folkteatern Göteborg: Camilla Eriksson, Emelie Wahlman, Lisen Ellard & Anna Thunström.
Produktionsassistent: Klara Nordqvist
Producent: Emelie Bergbohm - Bohm Bohm Room
Foto: Milja Rossi & Néha Hirve
Form: Leon&Chris

Press
“Slutet på "Slutet" ska inte avslöjas, det är vackert och förklarat. När vi kliver ut i sommarkvällen är det som att födas igen. Med alla sinnen på spänn och med en insikt om att ta tillvara ljuset, värmen och dagarna som är kvar.” Lars Ring, SVD (read)

“ Jag ställer ner urnan jag burit med mig genom föreställningen, fingrar i jorden, och hör att det snyftas runtomkring mig. Vi blir omsvepta av filtar och av den varma känslan denna väl genomtänka och fint genomförda ceremoni ger oss. En stillsam förberedelse på det vi alla har att vänta.”
Cecilia Djurberg, Aftonbladet (read)

Med stöd från: